Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Keep Calm and Swag

Τι είναι λοιπόν το Swag;

Μεγαλώνοντας σε μία πόλη που αρχίζει και γίνεται το συνώνυμο του swag έκρινα σωστό να πω δυο λόγια για αυτή τη νέα τάση μόδας? συμπεριφοράς? νομίζω και τα δύο. Όσους ρώτησα μου απάντησαν πως το swag είναι το στυλ του καθενός που πλησιάζει λίγο το αλήτικο. Ένα στυλ όμως που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως καπέλο, γυαλιά, σκουλαρίκι, χαμηλοκάβαλα παντελόνια, sneakers. Αυτό που έκανα στη συνέχεια ήταν να βρω από που προέρχεται αυτή η λέξη και τη σήμαινε αρχικά. Η λέξη swag προέρχεται από τη λέξη swagger, Σκωτσέζικη αργκό, και αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο περπατούσαν οι Σκωτσέζοι (με μια κίνηση ταλάντευσης). Αργότερα όμως η λέξη αυτή παρερμηνεύθηκε από τους Άγγλους ως τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει κάποιος τον εαυτό του (αν κάποιος δείχνει cool). Έτσι η λέξη αυτή έφτασε γρήγορα στην Αμερική και από τότε έχει γίνει η πιασάρικη φράση για αυτούς που είναι βλάκες, αν και θα προτιμούσα μία άλλη λέξη που είναι λίγο πιο προκλητική. Με απλά αγγλικά λόγια douchbags!!
    Είναι η νέα τάση της rap στην Αμερική. Αν έχετε δει βίντεοκλιπ του 50cent, Lil Wayne, Tyga και άλλων rapper θα καταλάβετε. Aκριβά Αμάξια, γκόμενες να λικνίζουν το κορμί τους φορώντας τα απολύτως απαραίτητα (σουτιέν, στρινγκ άαααντε και καμία γόβα), γούνες, χρυσές αλυσίδες και ρολόγια (στην περίπτωησ του Lil Wayne και Tyga και χρυσά δόντια) και τα κλασικά motherfucker, lick my ...... Καταλαβαίνετε! Πρωτοστάτης αυτού του στυλ ήταν ο 50cent με το Candy Shop (ωραίο κομματάκι δεν μπορώ να πω) με το οποίο είχε βγάλει αρκετά λεφτά και είχε τη δυνατότητα να το ξεκινήσει. 
   Να όμως που αυτό το στυλ άρχισε να έρχεται και στην Ελλάδα και να εξαπλώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα "rapper" με swag στυλ είναι ο Υποχθόνιος. Ωστόσο, αρκετοί φαν της rap ή της μόδας ή της εκκεντρικότητας ή και γω δεν ξέρω τι άλλο άρχισαν να υιοθετούν αυτό το στυλ κάνοντάς του να νιώθουν πιο ελεύθεροι και ξεχωριστοί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ακόμα ένα στυλ όπως οι emo και οι χίπστερς και δεν θα αργήσει να δώσει τη θέση του σε οτιδήποτε άλλο πλασάρουν τα "είδωλα" των φανς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου