Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

The Perks of Being a Wallflower


Ο ευφυής και σκεπτικός 15χρονος Τσάρλι, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο Λύκειο και καταλήγει μέλος μιας παρέας τελειόφοιτων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πνευματώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάτρικ, καθώς και η όμορφη Σαμ. Οι νέοι του φίλοι τον ενθαρρύνουν να “βγει από το καβούκι του” και τον εισαγάγουν στην μουσική, στον κινηματογράφο, στο “The Rocky Horror Picture Show” και, τελικά, στον έρωτα…

Tο νεανικό μυθιστόρημα, “The Perks Of Being A Wallflower”, εκδόθηκε το 1999 και από τότε έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα βιβλία, που σε μερικά σχολείο το διαβάζουν και σε άλλα έχει απαγορευτεί. Όπως και το βιβλίο, η ταινία παρακολουθεί τον Τσάρλι, κατά τη διάρκεια μιας συναρπαστικής, τραυματικής και απόλυτα θριαμβευτικής σχολικής χρονιάς.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σαν μια σειρά από γράμματα του Τσάρλι προς έναν ανώνυμο παραλήπτη. Οι επιστολές του Τσάρλι έχουν κυρίως να κάνουν με θέματα, τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν τους εφήβους ακόμα και για μια δεκαετία αργότερα. Μερικά από αυτά τα λεπτά θέματα, όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το σεξ, είναι αμφιλεγόμενα ζητήματα σε μερικές κοινότητες. Η ιστορία συνεχίζει να ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια του Τσάρλι, αλλά ο Σαμπόσκι (συγγραφέας) μετατόπισε λίγο την άποψή του, έτσι ώστε να πει την ιστορία του πιο αποτελεσματικά.

Μια όμορφη και ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, για μια παρέα νεαρών που φοιτούν σε κάποιο λύκειο, λίγο πριν το κολέγιο. Θέματα όπως η βία, η μοναξιά, η ομοφυλοφιλία και πολλές άλλες αγχωτικές πλευρές της καθημερινότητας των νεαρών, παρουσιάζονται στη διάρκεια της ταινίας, με μια αξιόλογη οπτική η οποία καταφέρνει να συνδυάσει την τρυφερότητα με τα προβλήματα των νέων. Στα συν της ταινίας και το καλό, νεανικό cast, όπου εκτός των δύο φαινομενικά πρωταγωνιστών, Λόγκαν Λέρμαν και Έμα Γουάτσον, την παράσταση φαίνεται να κερδίζει και πάλι, ο πολύ καλός Έζρα Μίλερ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου